reserveer je plek

BOEKBESPrEKING


korte omschrijving

Een warm welkom bij de boekpresentatie op 10 juni 2022. 10 juni is een bijzondere datum: ik ben jarig en trakteer daarom op deze LIVE podcast.

Op deze dag is het LIVE interview met Ramon Dölle voor de Chief Happiness Officer Podcast.

Ramon begon met het voeren van geluksgesprekken met alle medewerkers van zijn toenmalige afdeling. Dit leverde hem de award op voor Geluksmanager van het Jaar. Als afdelingshoofd van Rotterdam Inclusief heeft hij ervaring met het zelforganiserend vermogen.

Over Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? zegt hij:


‘Ik werk al langere tijd samen met Veronique op het gebied van werkgeluk. Ze heeft mij geïnspireerd met haar boeken en workshops en weet op een creatieve en verbindende manier de juiste snaar te raken en beweging te creëren. Dat doet ze ook met dit boek. Zelforganisatie binnen teams spreekt mij erg aan en past goed bij de huidige transitie die we als organisatie doormaken. Het vervult onze persoonlijke behoefte aan creativiteit en zelfontplooiing, zorgt voor het optimaal inzetten van talenten en is een geluksmaker voor teams. Haar praktische tools over zelfreflectie pas ik regelmatig toe en leiden tot waardevolle inzichten. Daarbij maakt ze mooi de verbinding met thema’s uit haar andere boeken over team-coaching en werkgeluk, waarmee alles op z’n plek valt.’

Maar er is nóg een aspect waarin Ramon heeft laten zien om het zelforganiserend vermogen van een club mensen aan te spreken, namelijk door met de Korenmolen De Regt. Met de restauratie, het inzetten van vrijwilligers en het weer werkbaar maken van een authentieke historische molen heeft dit project geleid tot gelukscompetenties als communitybuilding, duurzaam ondernemerschap en co-creatie. Hoe heeft Ramon dit voor elkaar gekregen? Ook daarover zal ik hem interviewen.

Reserveer je plek voor deze talkshow. Reserveer alvast voor je ticket en je krijgt er maar liefst twee boeken bij:

Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap


  • best practices van leidingevenden in een interactief programma
  • leer meer over zelforganisatie in de praktijk van het werk én met een burgerinitiatief
  • online aansluiten mogelijk met livestreaming mogelijk

hier voor eerdere lezingen

wat zijn de ervaringen van anderen met dit product?


Het waren fijne en leerzame gesprekken!

Doordat ik me niet meer gelukkig voelde in mijn werk ben ik bij Veronique terecht gekomen. Behalve dat ze me geholpen heeft dit geluk terug te vinden heeft ze me, door haar brede kennis over onder andere gesprekstechnieken, persoonlijkheidstypologieën en teambuilding inzicht gegeven in mezelf en in anderen. Hierdoor ben ik beter in staat me in te leven in de ander. Bovendien heeft Veronique me geleerd hoe ik invloed kan uitoefenen in situaties die ik niet kan veranderen. Het waren fijne en leerzame gesprekken.

profile-pic
Marion van der Hurk

Veronique prikkelt en inspireert

Veronique prikkelt en inspireert. Ze weet de ander te verleiden om, via verschillende oefeningen, andere invalshoeken en perspectieven te creëren. Ze is nooit keihard confronterend maar laat je door een uitdagende stijl van coachen je eigen weg uitstippelen. Veronique heeft verschillende medewerkers in mijn organisatie weer op het rechte pad gekregen door ze een stip op de horizon te geven.

profile-pic
Hans van Benthem

Veronique is ontzettend sterk in het combineren van de "zachte kant" met de rationele kant

Veronique is ontzettend sterk in het combineren van de "zachte kant" met de rationele kant. Ook heeft zij oog voor ieder detail voor ieder individue. Zij is iemand die creativiteit combineert met gezond verstand en op het scherpst van de snede acteert, waardoor vooruitgang geboekt kan worden. Toegankelijk en coöperatief, zij heeft haar "zaakjes" altijd op orde en kent als geen ander het klappen van de zweep. Een sterke, faire professional, een serieuze gesprekspartner.

profile-pic
Jos van Loo
>