werken met mij

Begeleiding bij zelforganisatie


Wanneer werkt het wél?

Versterk het zelfsturend vermogen

als basis voor zelforganisatie


Vermijd de bekende valkuilen. Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe zij die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of solistisch gedrag van teamleden? En hoe laat je als directielid, manager of teamcoach je team floreren? En hoe doe je dat als teamlid?

Werk met concrete handvatten.  Aan de hand van concrete methodieken, coachingstools en handvatten gaan we aan de slag om het team te laten excelleren met zelforganisatie én werkgeluk. Welke interventies bij specifieke problemen werken en hoe jij dit toepast in jouw dagelijkse praktijk, hangt af van de teamfases, de context en het leiderschap in de organisatie. We versterken het zelfsturend vermogen van de teamleden.

Voedt de elementen en zet het vliegwiel aan. We werken aan 5 pijlers die een team weer sterk maken: standvastig leiderschap, het collectieve gemeenschapsgevoel, het helder krijgen van de spelregels, de kracht van kwetsbaarheid en als team weer gaan groeien. Een teambuilding die het team helpt bij een diepgaande transformatie.

Zelfsturing gaat niet vanzelf

herken je dit?


Overloze discussies

Onterecht op je handen zitten wachten 

Het kost heel veel energie

Wat zijn nou precies de kaders?

hoe gaan wij te werk?


intake

We analyseren waar je bent en sparren over vragen als: Hoever is de organisatie met zelforganisatie? In welke fase bevinden de teams zich? Wat zijn de groepsdynamische effecten die zichtbaar worden? Wat is je visie op zelforganisatie? Hoe krijgen we het team in de flow?

het ontginnen van creativiteit

Afhankelijk van de intake bekijken we met de teams waar de energie zit: wat is nodig om eerst te doen om onze doelen te bereiken? We maken hierbij gebruik van de diverse handvatten die beschreven staan in het boek "Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap" , de kennis uit het "Handboek teamcoaching en intervisie met de Authentieke Dialoog. Breng een team tot flow en co-creatie" en de toepassing van "Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!"

de transformatie begint

Zelforganisatie is een samenspel van factoren. Hoe navigeer je hierin? Ieder team geeft in een sessie sleutels voor de volgende stap.  Voorbeelden hiervan vind je in mijn boeken, de blogs en de artikelen.

Zelforganisatie draagt veel bij aan het geluk van medewerkers

Henny de haas, directeur Hoppenbrouwers.

Henny 

wat zeggen anderen?


Veronique heb ik leren kennen als collega in het teamcoachteam. Met haar enthousiasme, frisse blik, optimisme, nieuwe initiatieven en brede ervaring en deskundigheid brengt ze nieuw elan in het team en draagt ze optimaal bij aan de verbinding en het zelforganiserend samenwerken.

Ad van Oorschot

Adviseur en procesbegeleider bij samenwerkingsvraagstukken | trainer/coach in leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling.


Ik werk al langere tijd samen met Veronique op het gebied van werkgeluk. Ze heeft mij geïnspireerd met haar boeken en workshops en weet op een creatieve en verbindende manier de juiste snaar te raken en beweging te creëren.

Zelforganisatie binnen teams spreekt mij erg aan en past goed bij de huidige transitie die we als organisatie doormaken. Het vervult onze persoonlijke behoefte aan creativiteit en zelfontplooiing, zorgt voor het optimaal inzetten van talenten en is een geluksmaker voor teams.

Haar praktische tools over zelfreflectie pas ik regelmatig toe en leiden tot waardevolle inzichten.

Ramon Dölle

Afdelingsmanager Gemeente Rotterdam Inclusief


deze artikelen helpen ook


9 december 2020

Zelforganisatie doe je samen

Versterk het zelfsturend vermogen als basis voor zelforganisatie Vermijd de bekende valkuilen.

lees meer

wat zeggen anderen?


Het waren fijne en leerzame gesprekken!

Doordat ik me niet meer gelukkig voelde in mijn werk ben ik bij Veronique terecht gekomen. Behalve dat ze me geholpen heeft dit geluk terug te vinden heeft ze me, door haar brede kennis over onder andere gesprekstechnieken, persoonlijkheidstypologieën en teambuilding inzicht gegeven in mezelf en in anderen. Hierdoor ben ik beter in staat me in te leven in de ander. Bovendien heeft Veronique me geleerd hoe ik invloed kan uitoefenen in situaties die ik niet kan veranderen. Het waren fijne en leerzame gesprekken.

profile-pic
Marion van der Hurk

Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en we herkennen en verkennen het samen...

>