Wie is Veronique Kilian?

Wat kan ik voor jou betekenen?


Lees hier meer over mij

  • Veronique Kilian
  • Persoonlijk transformatiecoach 
  • +31 6 20621673
  • contact@veroniquekilian.nl

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 25 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.

Zo help ik teams om met plezier en flow te werken. Daarbij maak ik gebruik van taoïstische vitaliteitskunde. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Het gaat om de 5 pijlers die een team weer sterk maken: standvastig leiderschap, het collectieve gemeenschapsgevoel, het helder krijgen van de spelregels, kwetsbaarheid te mogen tonen en als team weer gaan groeien. Pas dan kun je spreken van diepgaande transformatie in een team.

Het gaat om de 5 pijlers die een team weer sterk maken: standvastig leiderschap, het collectieve gemeenschapsgevoel, het helder krijgen van de spelregels, kwetsbaarheid te mogen tonen en als team weer gaan groeien. 

De paradox van zelforganisatie

Bij veel organisaties lijkt zelforganisaties de heilige graal die zorgt dat teams zelf alles oplossen. De praktijk blijkt echter weerbarstig. Hoe voorkom je valkuilen als oeverloos overleg, doelloos rondzwemmen of solistisch gedrag van teamleden? Hoe zorg je er als directie, manager of teamcoach voor dat je team floreert? Hoe neem je als teamlid persoonlijk leiderschap en eigenaarschap? Dat is de paradox van zelforganisatie: zonder leiderschap werkt het niet. Daarover gaat mijn nieuwe boek: Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? waarin ik de lezer meeneem in verschillende principes van zelforganisatie en de grootste lessen en successen deel van ervaringsdeskundigen.

Hoe verder als de samenwerking binnen je team niet goed loopt?

Ben jij verantwoordelijk voor een team en loop je tegen het probleem aan dat de resultaten achterblijven omdat de medewerkers elkaar kwijt lijken te zijn? En wat te doen als bijvoorbeeld de teamspirit ontbreekt, er onderlinge irritaties zijn of er mensen buiten de boot dreigen te vallen? Met een veelvoud aan tools en mijn unieke en beproefde methode Authentieke Dialoog krijg ik snel naar boven waar een team mee worstelt en wat er in de onderstroom speelt. Ik zet zodanig interventies in dat resultaat wordt behaald in zowel kleine als grote stappen.

Wat als je als individu stagneert in je ontwikkeling?

Naast teamcoaching ben ik gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding : zit je in de overlevingstand? Heb je minder zelfvertrouwen of maak je e zorgen omdat je niet gevraagd worden voor interessante opdrachten? Als transformatiecoach en assessor kan ik je helpen met een individueel transformatietraject: het ontmantelen van belemmerende overtuigingen met als resultaat een diepgaande positieve verandering die beklijft.

Verder ben ik expert op het gebied van cultuurverandering in teams en auteur van het “Handboek Teamcoaching met de Authentieke dialoog” en van “Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!”
 Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 25 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.

Zo help ik teams om met plezier en flow te werken. Daarbij maak ik gebruik van taoïstische vitaliteitskunde. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Het gaat om de 5 pijlers die een team weer sterk maken: standvastig leiderschap, het collectieve gemeenschapsgevoel, het helder krijgen van de spelregels, kwetsbaarheid te mogen tonen en als team weer gaan groeien. Pas dan kun je spreken van diepgaande transformatie in een team.


Waarden in onze samenwerking

Partnership

Het begeleiden van een verandering is een intensief proces. Samen met de opdrachtgever houden we de vinger aan de pols, behouden we het overzicht en vullen we aan met kennis van zaken. We doen wat nodig is om de veiligheid van de werknemer te waarborgen. We staan naast je, ook in heftige tijden. Van begin tot eind.

The heart of the matter

Zo snel mogelijk naar de kern waar het om gaat. Wat leeft er werkelijk? Hoe creëer je met elkaar een omgeving waar je met hart en ziel kunt werken? Werk dat zin heeft en dat zin geeft. We werken vanuit betrokkenheid met hart voor de zaak.

Authenticiteit

We scheppen ruimte voor authentieke ontmoetingen. We nodigen uit om moedig en open onder ogen zien wat er speelt. We omarmen wat zich aandient. Ook al gebruikt we management modellen, niet de theorie is leidraad, maar de persoon zelf. Geen trucjes, maar oprechte interactie die beklijft in duurzame resultaten.

Empowerment

Empowerment gebeurt van binnenuit. Onze acties zijn erop gericht mensen te helpen om in hun kracht te staan. We geven hiervoor zonodig handvatten, oefeningen en huiswerk. Vanuit de positieve psychologie bekrachtigen we wat werkt. We stimuleren je om buiten je comfortzone te treden en daar succes te hebben.

Praktische Spiritualiteit

Wat werkt in de praktijk? Hoe geef je vorm aan bezieling? Hoe verbind je je met de stroom van het leven? Hoe maak je de levensenergie — de chi — in een persoon of groep vrij? Iedere transformatie draagt bij aan het grotere geheel. Het begeleiden van mensen naar een betere samenwerking is een service for humanity

>