Versterk je teamwork met

Human Dynamics


Spreek elkaars taal en bereik betere resultaten

LEER EEN GEZAMENLIJKE TAAL


In mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie lees je hoe belangrijk het is om als team een gezamenlijke taal ontwikkelen. Taal is echter heel persoonlijk. De taal die ieder teamlid spreekt is een uitdrukking van de betekenis die het teamlid geeft aan datgene wat hij of zij waarneemt. De waarneming wordt gekleurd door filters. Alleen als je deze filters begrijpt en ook spreekt vanuit de taal van deze filter, kan je iemand bereiken. Een uitspraak die dit onderschrijft is van Nelson Mandela: “Spreek iemand in de taal die hij verstaat, en je bereikt zijn hart”.

Er zijn enkele handvatten om mensen aan te spreken in hun taal. Het handvat dat je hieronder vindt gaat over het Human Dynamics model.

wat leer je?


Houvast of ruimte?

Ieder heeft een bepaalde mate nodig van ruimte of houvast, Wat is die van jou?

andere taal

Om de taal van een ander te spreken, is het nodig eerst de taal te begrijpen.

dominante drijfveer

Waar richt je je op en waar wordt je door gedreven? Vind je dominante drijfveer

aansluiten

Als je samenwerkt, is het goed af te stemmen op wat jij en die ander nodig heeft.

spreek de taal die de ander verstaat, en je bereikt zijn hart

Teamflow begint bij elkaars taal begrijpen


Teams die op elkaar zijn ingespeeld, hebben genoeg aan een half woord,  

als je snapt wat dat woord betekent ....

Welke vragen zijn daarom om te stellen en te beantwoorden voor een gezamenlijk fundament onder het zelforganiserend vermogen van een team?


Human Dynamics heeft verklaart het perspectief waarmee iemand naar de wereld kijkt. De vragen die je stelt hebben daarom betekenis. Het kennen van de centrale drijfveer helpt om .

Welke invloed heeft jouw drijfveer op de samenwerking?


Jouw intenties en jouw bedoelingen zijn voor jou misschien vanzelfsprekend, maar voor een ander niet. Begrijp wat voor de ander belangrijk is, zodat je een betere afstemming en samenwerking krijgt. 

wat is de betekenis van kaders?


Een van de meest gehoorde vragen bij de weg naar zelforganisatie is: "wat zijn de kaders"? Voor de een is een kader een uitnodiging tot vrijheid en creativiteit, en voor een ander een doolhof van onduidelijkheid. Leer hoe kaders voor ieder wat anders oproept.

wat zeggen anderen?


Veronique prikkelt en inspireert

Veronique prikkelt en inspireert. Ze weet de ander te verleiden om, via verschillende oefeningen, andere invalshoeken en perspectieven te creëren. Ze is nooit keihard confronterend maar laat je door een uitdagende stijl van coachen je eigen weg uitstippelen. Veronique heeft verschillende medewerkers in mijn organisatie weer op het rechte pad gekregen door ze een stip op de horizon te geven.

profile-pic
Hans van Benthem

Veronique is ontzettend sterk in het combineren van de "zachte kant" met de rationele kant

Veronique is ontzettend sterk in het combineren van de "zachte kant" met de rationele kant. Ook heeft zij oog voor ieder detail voor ieder individue. Zij is iemand die creativiteit combineert met gezond verstand en op het scherpst van de snede acteert, waardoor vooruitgang geboekt kan worden. Toegankelijk en coöperatief, zij heeft haar "zaakjes" altijd op orde en kent als geen ander het klappen van de zweep. Een sterke, faire professional, een serieuze gesprekspartner.

profile-pic
Jos van Loo

Het waren fijne en leerzame gesprekken!

Doordat ik me niet meer gelukkig voelde in mijn werk ben ik bij Veronique terecht gekomen. Behalve dat ze me geholpen heeft dit geluk terug te vinden heeft ze me, door haar brede kennis over onder andere gesprekstechnieken, persoonlijkheidstypologieën en teambuilding inzicht gegeven in mezelf en in anderen. Hierdoor ben ik beter in staat me in te leven in de ander. Bovendien heeft Veronique me geleerd hoe ik invloed kan uitoefenen in situaties die ik niet kan veranderen. Het waren fijne en leerzame gesprekken.

profile-pic
Marion van der Hurk

Mijn naam is

Veronique Kilian

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 25 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.

>