gratis oefeningen

psychologische veiligheid vergroten met deze 9 manieren 


De kracht van kwetsbaarheid in praktijk gebracht

psychologische veiligheid: de kracht van kwetsbaarheid


In mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap lees je hoe belangrijk het is om actief te werken aan de psychologische veiligheid in een team.

Als je met je team de kracht van kwetsbaarheid toepast, helpt dit om meer in de flow met elkaar te gaan werken. Download hier de 9 oefeningen die je hierbij helpen.

De oefeningen zijn geïnspireerd op het boek Durf te leiden (Brown, 2019), aangevuld met oefeningen uit mijn eigen praktijk. Je kan ze zelf toepassen, met een ander in een tweetal en met je team.

wat leer je?


klaar om feedback te geven?

Een manier van feedback geven die relaties beschadigt, zorgt voor een negatieve spiraal in een team en zorgt voor onnodig conflict. Wanneer ben je klaar om feedback te geven?

welk verhaal beinvloed je?

Succesvolle mensen kunnen beter met lastige situaties en emoties omgaan doordat ze erkennen welk verhaal ze zichzelf vertellen. Door dit verhaal te onderzoeken en te delen ontstaat er ruimte voor nieuwe verhalen die opbouwend zijn in plaats van belemmerend.  

de vertrouwens-scan

Benut de vertrouwens-scan met deze 7 items. Een checklist om in je team te bespreken.

vergaderen met veiligheid

Hoe richt je een bijeenkomst in vergadering met psychologische veiligheid?

We were never meant to do it all alone - Brene brown

kracht én kwetsbaarheid


Hoe doe je dat?

emoties en behoeftes verkennen


De eerste stap om de kracht van kwetsbaarheid toe te passen en psychologische veiligheid te scheppen, is de tijd nemen om te benoemen hoe je je voelt en welke behoefte er speelt. Bijvoorbeeld: je voelt je eenzaam en je behoefte is begrip, troost of compassie. Het begint met de erkenning van je gevoelens en behoeftes.

alternatieve controle


Regels zijn nodig om kaders te geven zoals spelregels aan het spel. Ze geven psychologische veiligheid wanneer er ook speelruimte is waarin er met vreugde gespeeld kan worden. Wanneer helpen regels en controle niet?

Als we op het werk taken alleen zien als dingen die moeten gebeuren waarna we erop toezien dat andere teamleden doen wat wij willen en hoe we het willen, om vervolgens hen ter verantwoording te roepen als ze het verkeerd doen. In plaats hen te betrappen dat ze het verkeerd doen kan je beter anderen betrappen dat ze het goed doen.

lastige en pijnlijke beslissingen


Maar zelfs als je deze bereidheid hebt, neemt het niet weg dat je nadat er feedback is uitgewisseld er lastige beslissingen genomen moeten worden. Ook een team dat floreert ontkomt er niet aan om lastige en pijnlijke beslissingen te nemen. Hoe behoud je psychologische veiligheid?


wat zeggen anderen?


Het waren fijne en leerzame gesprekken!

Doordat ik me niet meer gelukkig voelde in mijn werk ben ik bij Veronique terecht gekomen. Behalve dat ze me geholpen heeft dit geluk terug te vinden heeft ze me, door haar brede kennis over onder andere gesprekstechnieken, persoonlijkheidstypologieën en teambuilding inzicht gegeven in mezelf en in anderen. Hierdoor ben ik beter in staat me in te leven in de ander. Bovendien heeft Veronique me geleerd hoe ik invloed kan uitoefenen in situaties die ik niet kan veranderen. Het waren fijne en leerzame gesprekken.

profile-pic
Marion van der Hurk

Mijn naam is

Veronique Kilian

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 25 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.

>